Intake

Nadat de leerling is aangemeld bij de OnderwijsOpvangVoorziening (OOV) zal de betreffende locatie een afspraak inplannen voor een intake. De intake vindt plaats op de locatie van aanmelding: Alphen aan den Rijn, Gouda of Schoonhoven. 

Tijdens dit intakegesprek is het belangrijk dat er iemand van de school waar de leerling vandaan komt, aanwezig is. Dit kan de mentor zijn, de zorgcoördinator of iemand anders die betrokken is bij de leerling. Hiernaast zullen uiteraard de ouders en de leerling zelf aanwezig zijn. Vanuit de OOV zijn de trajectbegeleider, de coach en de gedragswetenschapper aanwezig. Ook de contactpersoon van het Sociaal Team Jeugd (STJ, in Midden Holland) dan wel het Jeugd- en Gezinsteam (JGT, in Rijnstreek) wordt standaard bij de intakes van de OOV uitgenodigd.

Tijdens de intake wordt met de leerling, ouders en school gesproken over wat er goed gaat, waarom de leerling is aangemeld en wat de doelen zijn waaraan gewerkt moet worden tijdens de periode bij de OOV. Het streven is om deze intake binnen twee weken na het besluit door het OnderwijsLoket over de plaatsing te plannen. Vaak kan de leerling al de dag na de intake starten bij de OOV. Als dat niet mogelijk is, wordt tijdens de intake afgesproken wanneer de leerling wel kan gaan starten.

 

 

 

Scroll naar boven